SUA a desfășurat ”cu succes” un test pentru o armă hipersonică

Sursă foto: Pexels (SpaceX)
Sursă foto: Pexels (SpaceX)

Statele Unite ale Americii au desfășurat cu succes un test pentru o armă hipersonică.

Forțele aeriene ale SUA au anunțat luni că a testat cu succes o armă hipersonică, care a atins o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, transmite EFE. Testul a avut loc pe 14 mai la baza Edwards Air Force din statul California, a fost precizat într-un comunicat.

Un bombardier strategic subsonic Boeing B-52H Stratofortress ”a lansat cu succes” o armă de răspuns rapid (ARRW) AGM-183A, care este proiectată să atingă o viteză de peste 24.695 kilometri pe oră (15.345 mile pe oră), s-a mai transmis în comunicat. 

O viteză de cinci ori mai mare decât viteza sunetului

”După separarea de aeronavă, amplificatorul ARRW s-a aprins și a ars pentru durata estimată, atingând viteze hipersonice de cinci ori mai mari decât viteza sunetului”, se arată în comunicat citat de AlJazeera

SUA a mai testat o rachetă hipersonică cu succes la mijlocul lunii martie, în timp ce alianța AUKUS condusă de Washington, care include și Regatul Unit și Australia, a anunțat planuri de a colabora pentru a dezvolta armele de mare viteză. SUA și aliații săi nu sunt singurii interesați în dezvoltarea armelor hipersonice, a căror viteză și manevrabilitate le fac dificil de urmărit și interceptat.

Rusia a lansat de mai multe ori rachete hipersonice asupra țintelor din Ucraina de la invazia sa din 24 februarie, inclusiv lansarea unei rachete hipersonice Kinzhal (sau ”Pumnal” în traducere) în orașul Odesa la începutul acestei luni.

Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu ”schimbă jocul”

Generalul Mark Milley a declarat că utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu are „efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul”. „În afară de viteza armei, în ceea ce privește efectul său asupra unei anumite ținte, nu vedem efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul până în prezent cu livrarea numărului mic de arme hipersonice pe care le-au folosit rușii", a declarat Milley, conform CNN.

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că Rusia a lansat până în prezent între 10 și 12 rachete hipersonice împotriva Ucrainei. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel