Test de alcoolemie online pentru băutorii din Franța

Un test de alcoolemie on-line elaborat de Institutul Național de Prevenire și Educație pentru Sănătate din Franța permite evaluarea gratuită a consumului de alcool, cu ajutorul câtorva întrebări.

Pentru a ajuta la autoevaluarea consumului de alcool și pentru a furniza servicii personalizate de consiliere, INPES a lansat testul gratuit numit ”alcoometru”, scrie Le Figaro, potrivit Agerpres.

Conform INPES, acest test ar permite consumatorilor de alcool să devină conștienți de obiceiurile lor proaste și i-ar determina să consume mai puțin. Cei cu un ficat bun au nevoie și de o memorie bună pentru a răspunde la cele 12 întrebări despre consumul din ultimele 12 luni, comentează Le Figaro.

Chestionarul decriptează consumul de alcool prin răspunsurile la două serii de întrebări, apoi le raportează la media națională a consumului și oferă consiliere adaptată la profilul fiecărui băutor. Testul permite obținerea de sprijin personalizat și de sfaturi practice, singura condiție fiind crearea unui cont.

Potrivit INPES, un studiu efectuat timp de șase săptămâni pe aproape 339 băutori cu risc (cel puțin 17 pahare pe săptămână) au indicat o scădere săptămânală de 3,3 pahare în rândul persoanelor care au folosit testul, comparativ cu un declin de 1,2 pahare pentru grupul care nu a făcut testul.

Vezi și: Alcoolemie record la un băiat de 14 ani care a băut țuică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel