Terry Gilliam, recompensat cu Crucea de Argint la Guanajuato International Film Festival din Mexic

Regizorul britanic Terry Gilliam a fost recompensat sâmbătă seară cu premiul Crucea de Argint acordat pentru întreaga carieră la Guanajuato International Film Festival (GIFF) din Mexic, relatează EFE.

Regizorul şi actorul în vârstă de 78 de ani este celebru pentru filme precum 'Brazil', 'The Fisher King', '12 Monkeys', 'The Brothers Grimm', sau 'The Imaginarium of Doctor Parnassus'. El este cunoscut şi pentru a fi făcut parte din grupul de comedie Monty Python.

Filmele lui Gilliam se caracterizează printr-un amestec de umor, creativitate şi o notă de nebunie. Pentru a reuşi acest amestec atât de special s-a bazat doar pe propria imaginaţie, potrivit propriilor mărturisiri. "Imaginaţia este un drog mai ieftin decât acidul", a spus reputatul regizor cunoscut şi pentru filmul 'Fear and Loathing in Las Vegas (1998).

Filmele sale reprezintă un şoc între realitate şi fantezie, mereu în termenii propriei sale realităţi. "Nu vreau să fiu limitat de ideea altor persoane despre ceea ce înseamnă realitatea; vreau să am propria mea realitate", a declarat el în faţa celor 1.000 de participanţi la conferinţa susţinută în oraşul mexican Guanajuato, din centrul Mexicului.

Gilliam a explicat vicisitudinile cu care s-a confruntat pentru a putea filma cel mai recent lungmetraj al său 'The Man Who Killed Don Quixote (2018)', un film care a avut nevoie de 25 de ani pentru a se concretiza şi care a fost prezentat anul acesta la încheierea Festivalului de la Cannes.

În afară de Gillian, în cadrul GIFF au mai fost recompensaţi regizorii american Gus Van Sant şi cel filipinez Kidlat Tahimik, alături de actorii mexicani José Carlos Ruiz şi Queta Lavat.

În timpul celor zece zile ale Guanajuato International Film Festival, care s-a desfăşurat între 19 şi 28 iulie în oraşele San Miguel de Allende şi Guanajuato, s-au proiectat 223 de filme din peste 40 de ţări, dintre care 120 prezente în selecţia oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel