Terra Tourism, insolvenţă. Precizările Ministerului Turismului

Ministerul Turismului s-a autosesizat în legătura cu insolvenţa agenţiei Terra Tourism.

Ministerul Turismului s-a autosesizat în legătura cu insolvenţa agenţiei Terra Tourism, a efectuat controale la sediile acesteia şi a sesizat Poliţia pentru a găsi administratorul societăţii, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Bogdan Trif, care a precizat că până în prezent nu a fost primită nicio reclamaţie de la vreun turist afectat. 

"Ne-am autosesizat. Sâmbătă, când am aflat că Terra Turism are probleme, am trimis echipa la punctul de lucru din Bucureşti şi la sediul social din Slobozia. Sâmbătă au fost ambele închise, duminica am reluat controlul, luni la fel. Bineînţeles că nu am găsit pe nimeni. Am sesizat Poliţia pentru a găsi administratorul şi a putea avea acces în incintă şi la documentele societăţii. Am făcut control, am sesizat Poliţia, aceasta a găsit-o. Urmează un nou control la sediu ca să avem acces la toate datele. Până acum nu avem nicio sesizare primită de la un turist care a fost lezat", a explicat Trif. 

"Societatea a avut o singură problemă de-a lungul istoriei"

El a subliniat că această societate a avut o singură problemă "de-a lungul istoriei", în 2017 fiind sancţionată cu avertisment pentru că nu a avut 50% dintre angajaţi agenţi de turism cum spune legea. 

"Deci a fost o abatere minoră. A mai fost notificată anul trecut pentru că, pe o durată foarte scurtă, i-a expirat licenţa. Şi-a reînnoit licenţa şi acum are licenţă până la jumătatea 2019. Circa 20 de zile a funcţionat fără asigurare, ministerul a notificat, şi-a reînnoit poliţa, astfel că până la mijloc anului 2019 are poliţă de asigurare", a precizat ministrul Turismului. 

Agenţia Terra Tourism şi-a anunţat, vineri seara, prin intermediul unui e-mail, partenerii şi clienţii că nu-şi mai poate onora obligaţiile faţă de aceştia şi le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel