Lider terorist, ucis într-un raid al forțelor speciale

Forțele de securitate au ucis opt prezumtivi teroriști. Printre ei s-ar fi aflat și liderul grupării care a coordonat atentatul în urma căriua 46 de polițiști din forțele speciale au fost uciși, transmite Dpa. 

Principalul suspect în cazul atacului efectuat, în luna februarie, în regiunea Kashmirului indian, în urma căruia 46 de militari indieni au murit, se numără printre cei trei militanţi ucişi de forţele de securitate, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Mudasir Ahmed Khan, în vârstă de 23 de ani, face pare dintre cei trei militanţi ai organizaţiei teroriste Jaish-e-Mohammad care au fost omorâţi în cadrul unei operaţiuni a forţelor de securitate, desfăşurate într-un oraş din districtul Pulwama. Khan, suspectat comandat local al organizaţiei, este presupus ca fiind „principalul suspect" care a ajutat la executarea şi coordonarea atacului. Autorităţile încă desfăşoară o anchetă pentru a stabili persoana care a furnizat materialele explozive şi numărul total de militanţi care au participat.

Un reprezentant al armatei indiene a informat că, în ultimele 21 de zile, forţele armate au „eliminat" 18 terorişti, dintre care 14 aparţineau organizaţiei Jaish-e-Mohammad. Acesta a adăugat că opt dintre persoanele ucise erau de cetăţenie pakistaneză. Avioane militare indiene au efectuat la începutul lunii martie un raid aerian „preventiv" în Kashmirul pakistanez, vizând poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat un atentat comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari. Ulterior, Pakistanul a doborât două avioane de vânătoare indiene. Pilotul unuia dintre aparate a fost transferat vineri în India.

Vezi și: India şi Pakistanul forțe nucleare - armate disproporționate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel