UPDATE: Mesajul unui ostatic român pentru guvernul României

Un român răpit în Burkina Faso și ținut ostatic de mai bine de un an, a apărut într-o înregistrare video.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe, a informat în urmă cu puțin timp că face verificări cu privire la autenticitatea înregistrării în care apare cetățeanul român răpit în Burkina Faso. 

"Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetățeanul român Iulian Gherguț. În prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării. Având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze", se arată într-un comunicat al MAE transmis Agerpres.

Iulian Gherguț era agent de securitate într-o mină de mangan în nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Niger. La data de 4 aprilie 2015 a fost răpit de către cinci indivizi înarmați. Răpirea sa a fost revendicată de către Al-Mourabitoune, o grupare legată de Al Qaida, arată Agerpres

În înregistrare, el poartă barbă, vorbește în limba franceză și afirmă că secvența este înregistrată în 21 septembrie. Ostaticul român asigură că starea sănătății sale este bună. Iulian Gherguț spune că se gândește la familia sa și îi cere, precum și guvernului român, să facă totul pentru a fi eliberat.

Înregistrarea a fost distribuită de centrul american de supraveghere a site-urilor jihadiste (SITE) și preluată de France Press.

Gruparea Al-Mourabitoune a fost creată în 2013 prin fuziunea formațiunii lui Mokhtar Belmokhtar cu Mișcarea pentru unicitate și jihad în Africa de Vest. Începând din 2015 în Burkina Faso, cu precădere în nordul țării, se înregistrează tot mai des răpiri și atacuri teroriste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel