Avertismentul FBI: Ecoterorismul, cea mai mare amenițare teroristă internă

Eduard Pascu / 15 apr 2019 / 22:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mișcarea ecologistă are deja un bilanț negru amplu, inclusiv curmarea unor vieți omenești în numele unei cauze nobile.

Ecoterorismul este o amenințare în creștere, însă nicăieri în lume atentatele comise în numele salvării planetei nu sunt definite legal ca acte de terorism, cu consecințele penale care ar decurge din acest lucru. Sub umbrela unei cauze aparent justificate s-au oploșit fanatici pe potriva celor care comit atentate în numele unor religii sau ideologii politice.

În lume există organizații ecologiste care își asumă deschis metode extreme în a combate ceea ce ei consideră o amenințare pentru viitorul planetei, precum ”Earth First” sau ”Earth Liberation Front”, însă niciun stat nu le-a trecut pe lista organizațiilor teroriste, deși membri ai acestora au săvârșit atentate împotriva vieții și proprietății. Acestora li se alătură indivizi izolați care au acționat pe cont propriu, însă aceștia nu au fost judecați pentru terorism ca acuzație distinctă, ci pentru alte fapte penale.
 
În 2003, unul din oficialii de vârf ai FBI susținea că ecoterorismul reprezintă "cea mai mare amenințare teroristă internă" din Statele Unite, iar pagubele produse prin acte de sabotaj totalizau atunci peste 100.000.000 dolari. Când în 2006 o lege sancționa dur încercările de oprire a cerceătrilor biomedicale prin intimidare, hărțuire sau violență, toată suflarea ecologistă din SUA a reclamat că este vorba de un act care blochează dreptul la liberă exprimare.
 
Mai mult pe DC Business

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27