Teroare la Birmingham. Cinci moschei au fost vandalizate

Cinci moschei au fost vandalizate in Birmingham
Cinci moschei au fost vandalizate in Birmingham

Cinci moschei au fost vandalizate miercuri noapte în Birmingham al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, transmite The Sun.

Musulmanii se tem că atentatul de genul celui din Noua Zeelandă s-ar putea repeta și la Birmingham, după ce cinci moschei au fost vandalizate. Cele cinci centre de închinăciune, Centrul Islamic Witton, Masjid Faizul Islam, Jam-E-Masjid, Centrul Comunitar Musulman Aston și Al-Habib Masjid - se află toate la o distanță de aproape trei kilometri una față de cealaltă.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă o siluetă îmbrăcată într-un hanorac, cu gluga pe cap care se apropie de clădire iar apoi face praf geamurile.

 (w670) Atacator m

Naib Hussain, Secretar al Moscheei și al Centrului Comunitar Musulman din Aston, a declarat pentru The Sun Online: "Ne temem pentru siguranța noastră pentru că vineri avem până la 400 de persoane în moschee și până la 100 de copii. Dacă ar exista un atac al stilul Noua Zeelandă, ar putea fi și mai rău. Avem nevoie de protecție de la ofițerii de poliție".

"Comunitatea noastră este foarte îngrijorată și șocată și în urma vărsării de sânge din Noua Zeelandă și eu le spun" Feriți-vă, fiți atenți ", a spus Naib Hussain.

Vezi și: Autorul atacului din Noua Zeelandă inspirat și de domnitorul Ștefan Cantacuzino 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel