Termocentrala Rovinari, oprită. Criză fără precedent - update

Un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit.

Update: Ministrul Energiei, Anton Anton, împreună cu secretarul de stat, Doru Vişan, vor avea joi o nouă întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în urma reluării grevei în carierele CEO. Discuţiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Târgu Jiu. La finalul întâlnirii, ministrul Anton Anton va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile acestor discuţii. CE Oltenia se confruntă în aceste zile cu o grevă a minerilor care a dus la sistarea activităţii în toate carierele de lignit. Minerii solicită majorarea salariilor. La începutul acestei săptămâni, conducerea societăţii arăta că stocurile sunt suficiente pentru o săptămână.

O primă întâlnire între autorităţi, reprezentanţii greviştilor şi conducerea CE Oltenia a avut loc la Bucureşti, în 14 ianuarie, Ministerul Energiei anunţând, ulterior, că minerii vor primi majorări salariale de 12%, însă numai după ce vor începe negocierile într-un cadru legal şi, respectiv, după reluarea programului de lucru în cariere. Cele câteva mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia care activează în cadrul unităţilor miniere au decis, însă, să continue greva cerând, în principal, creşterea salariilor cu 45% şi condiţii mai bune de lucru.

----

Termocentrala Rovinari a fost oprită în această noapte, la ora 00:51, din cauza lipsei de cărbune, conform unui document al Transelectrica. Potrivit documentului, „TA 6" (n.r. TA - Turbină Abur) a fost oprită „Acc." (n.r. accidental) din „lipsă cărbune".

Stocurile de cărbune sunt aproape epuizate. Dacă minerii care sunt în grevă de mai multe zile nu reîncep munca, întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia poate fi blocată.

„Sperăm să se deblocheze lucrurile. Cer doar niște salarii decente. Au rămas cu niște salarii de mizerie în comparație cu celelalte categorii sociale din România", a declarat, joi dimineață, la Antena 3, Manu Tomescu, lider sindical Complexul Energetic Oltenia.

VEZI ȘI:

TAXA pe lăcomie. Borza, SEMNAL PUTERNIC. Ce i-a cerut lui Teodorovici

Amnistie - graţiere. Borza deschide cutia Pandorei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel