EXCLUSIV  Termene, amânări, contestații. De ce unele dosare se judecă zeci de ani. Laura Vicol: ”Vreau să scurtez termenele”

Sursă foto: Facebook Laura Vicol
Sursă foto: Facebook Laura Vicol

Unele dosare primesc contestații care au rolul de a bloca procesul de judecată și foloasele care s-ar putea trage în urma soluționării. 

Din caua unor contestații în instanțele de judecată, unele dosare ajung să fie pe masa judecătorilor timp de zeci de ani, blocând în unele cazuri proiecte importante, de uz public. 

”Vreau să scurtez termenele în primul rând, să nu mai dau posibilitatea celor care fac contestații în mod gratuit...sunt oameni, persoane care fac aceste contestații tocmai pentru a bloca anumite proceduri, doar de dragul de a le face. Sper să nu fie adevărată informația, o spun la nivel de speculație, deși nu îmi plac speculațiile. Am înțeles că sunt anumite persoane care fac contestații, vin ulterior la cel care a câștigat, cer bani să își retragă contestația și să poată da omul drumul la treabă, asta mi se pare o infracțiune gravă”, a spus Laura Vicol, invitata analistului politic Bogdan Chirieac în cadrul unui interviu.

”Nesesizată de procurorii noștri. Pardon!”, a exclamat Chirieac. 

”Da...să nu vorbim despre lucruri sfinte”, a spus ironică Vicol. 

Instanțe speciale și lucruri sfinte

”Da, să nu vorbim! Deci ar fi vorba despre niște instanțe speciale pentru achizițiile publice?”, a întrebat Chirieac. 

”Nu neapărat instanțe speciale, debirocratizezi tot procesul achizițiilor publice și pentru că vreau să treacă această lege și această inițiativă, am propus și au fost de acord membrii comisiei juridice să vină fiecare cu idei, fiecare își alege un reprezentant, ne punem toți la o masă, ne-am mai pu până acum de două ori și toate discuțiile au decurs perfect. Adică este normal în mijlocul unei negocieri să mai lași de la tine, să mai accepți de la celălalt, ca produsul final să fie unul agreat de toată lumea, până la urmă asta ne dorim cu toții, inițiative legislative bune pentru țară. S-au convins și ei că atunci în momentul în care stabilesc ordinea de zi cu acordul tuturor, niciodată nu mă uit din partea cărui partid vine o inițiativă legislativă. Niciodată!”, a mai spus Vicol.

”Asta ar însemna că procesul în urma contestațiilor nu ar mai dura patru ani”, a intervenit Chirieac. 

”Mult mai puțin. Și vreau să înlătur posibilitatea să facă această contestație doar de dragul de a o face. Sunt foarte mulți bani care pot fi luați și folosiți”, a mai spus Vicol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel