Termen pentru sesizarea CCR. Proiectul lui Florin Iordache, respins în Senat

Florin Iordache FOTO AGERPRES
Florin Iordache FOTO AGERPRES

Senatul a respins, decizional, după ce a reluat votul din 7 mai, proiectul de lege al lui Florin Iordache care introducea un termen de maximum 15 zile pentru a sesiza la CCR hotărârile Parlamentului, după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Motivul a fost numărul insuficient de voturi pentru a adopta propunerea legislativă. Au fost 64 de voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 7 senatori nu au votat. Numărul necesar adoptării proiectului era de 69 voturi, pentru acte normative cu caracter organic. Iniţiativa a fost votată şi respinsă în 7 mai, dar grupul PSD a solicitat reluarea votului pentru că plenul nu era în cvorum, a explicat luni preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, care a prezidat plenul de luni.

Actul normativ a fost înscris de atunci de mai multe ori pe ordinea de zi a plenului, iar Opoziţia, de fiecare dată, a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Luni, propunerea de retragere de pe ordinea de zi a fost supusă votului şi a fost respinsă, transmite Mediafax.

Ce prevedea proiectul

„La articolul 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizara și funcționarea Curții Constituționale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 807 din 3 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul 1 se introduce un nou alineat, alin. (1.1), cu următorul cuprins: Sesizarea Curții Constituționale asupra hotărârilor plenului Camerei Deputaților, a hotărârilor plenului Senatului și a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului se formuleazî în maximum 15 zile de la publicarea acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I”, prevede proiectul de lege, respins, luni, de Senat.

Legea în vigoare nu prevede niciun termen pentru sesizarea CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel