Teorii șocante privind tragedia din Club Colectiv. Bogdan Chirieac: Este inadmisibil

Scenarii uluitoare încep să apară după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, soldat cu 30 de morți și peste 150 de răniți. Unii chiar avansează un act premeditat, însă, în timp ce anchetatorii încearcă să avanseze cu cercetările, astfel de teorii sunt preluate și dezbătute intens pe rețelele de socializare.

În ediția de duminică a emisiunii "Ultima oră", de la România TV, au fost prezentate câteva astfel de teorii uluitoare.

Jurnalistul Robert Turcescu a reluat pe pagina sa de socializare o postare în care autorul vorbește despre un act criminal pus la cale la cel mai înal nivel.

"Disprețuiesc teoriile conspirației. Toți adepții lor îmi par cretini. Vreau doar să vă dezvălui o discuție pe care am avut-o ieri, 29 octombrie, la o masă la care era și un fost lucrător în guvern. Nu contează în ce funcție. Și respectivul spunea: - Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva. - Ă?! - Da, crede-mă. Vor muri oameni. Nu-i cunoști!".

Și jurnaliștii de la stiripesurse.ro au preluat o postare a unei consiliere la Camera Deputaților care vorbește despre posibilitatea un act terorist. Ulterior, aceasta a explicat că actul terorist nu înseamnă neapărat că a fost pusă o bombă în clubul care a luat foc.

"Terorism nu inseamna, inca din definitia lui, doar "atac clasic cu bomba",, asa cum probabil, din totala ignoranta, cred ei, ci inseamna in primul rand o stare de panica, teroare, frica indusa populatiei prin orice fel de act in urma caruia rezulta victime. De asemenea, faptul ca tragedia s-a produs intr-un loc public, iar numarul victimelor - morti, raniti - a fost unul foarte mare, poate fi considerat act terrorist".

Tot pe Facebook circulă o altă ipoteză. Tinerii au murit intoxicați cu Zyklon, substanță cu care erau gazați evreii în lagărele de concentrare, susține un inginer biochimist, doctarand la Institutul Pasteur.

"Dacă în incinta de la clubul Colectiv pereții erau tapetați cu burete, înseamnă că în scurt timp după aprinderea acestuia aerul avea deja o concentrație semnificativă de acid cianhidric (componenta activă a infamului Zyklon). Cei care nu au reușit să iasă în timp util au fost practic gazați și au intrat rapid în stop cardio-respirator. La 15 minute după, când au venit salvările, cei care au rămas înauntru erau de mult morți..."

De asemenea, mai multe site-uri preiau comentariile unui tânăr care susține că un amic, prieten cu unul dintre patronii clubului Colectiv ar fi fost sunat cu 10 minute înainte de incendiu să părăsească locul.

Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat că persoanele care au fost vineri seară în Club Colectiv au inhalat inclusiv cianuri.

Ce spune Bogdan Chirieac

Prezent în platoul emisiunii, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, referitor la această afirmație privind leziunile grave ale căilor respiratorii, la victimele din Club Colectiv, din cauza fumului extrem de toxic inspirat în timpul incendiului: "Pentru nespecialiști, marea majoritate a substanțelor plastice, de pildă pereții aceștia care acoperă studioul, prin ardere, eliberează și cianuri. Așa e făcut plasticul. Clor, care este profund toxic, în diverse combinații. Acele combinații au cel mai adesea un efect letal asupra organismului. În locurile publice și nu numai sunt niște norme. E nevoie de materiale ignifuge care ard cam 1 cm la jumătate de oră. O grindă de oțel calculată corect trebuie să reziste la foc două ore și jumătate, timp suficient să se evacueze sala. Materialele acestea - la criminalii care au deținut această sală și au organizat-o, că ăia sunt criminali, probabil că nu există o pedeapsă suficientă pe planeta Pământ pentru ei, o să-i pedepsească Dumnezeu la un moment dat - substanțele pe care le-au folosit prin ardere emit aceste substanțe intens toxice. Din această cauză avem 90 de persoane, arși, în stare gravă și foarte gravă. Este o situație aberantă", a declarat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel