EXCLUSIV  Teoria conspiraţiei în relația pacienți - medici. Sorina Pintea: Este anormal-VIDEO

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a vorbit la interviurile DC News despre imaginea negativă pe care o are sistemul medical în mass-media şi în opinia publică.   

Invitată la interviurile DC News, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a vorbit, printre altele, despre imaginea negativă pe care o are sistemul medical în mass-media, precum şi în opinia publică. Întrebată dacă nu este cumva vorba despre o campanie de denigrare a medicilor aceasta a afirma că nu crede că s-ar putea întâmpla aşa ceva. 

"Eu nu cred în teorii ale conspiraţiei. Vreau să cred că ne dorim cu toţii un sistem de sănătate normal. Este anormal să nu-ţi doreşti să funcţioneze ceva în ţara asta. Este anormal să nu vezi că sunt anumite locuri unde lucrurile merg foarte bine. Pe de altă parte, toată această poveste a creat un soi de ostilitate între medic, pacient, aparţinători.

Pacientul se duce la spital cu o oarecare neîncredere văzând cazurile care sunt mediatizate, aparţinătorul – la fel, medicul reacţionează, iar atunci apare o relaţie antagonică, aceasta nefăcând bine nimănui. Eu cred că aceste probleme se vor rezolva pentru că îşi vor da seama cu toţii că este o falsă problemă", a declarat Sorina Pintea. 

[citeste si]

"Este de datoria noastră să facem ca lucrurile să reintre în normal"

Experienţa de manager acumulată înainte de a ocupa funcţia de ministru a ajutat-o pe Sorina Pintea să înţeleagă problemele cu care se confruntă atât medicii cât şi pacienţii. Ministrul Sănătăţii a vorbit despre reclamaţiile, sesizările pe care le primea de la pacienţii spitalului pe care îl manageria, afirmând că majoritatea plângerilor veneau de la lipsa de comunicare între pacienţi şi aparţinători pe de o parte şi medici pe de altă parte.

"Atunci când eram manager, oamenii care veneau la mine reclamau de cele mai multe ori modalitatea de îngrijire, serviciile oferite de către spital. Reclamau, de asemenea, comportamentul...  Iar dacă surveneau decese ale unor pacienţi mai tineri, aparent sănătoşi, se puneau tot felul de întrebări ajungându-se chiar la plângeri penale.Am avut şi o problemă legată de o operaţie făcută în ortopedie care a fost sancţionată şi de Colegiul Medicilor. […]

Cele mai multe reclamaţii erau legate de comportament şi cred că plecau de la lipsa de comunicare. Poate medicul nu a avut timp suficient să explice, poate personalul medical de pe secţie nu a fost suficient de empatic cu suferinţa pacientului în acel moment, de aici plecau cele mai multe reclamaţii", afirmă Sorina Pintea. 

DECLARAŢIA SORINEI PINTEA AICI:

 

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel