Cel mai tulburător mesaj înainte de Paști. Teolog: Adevărata durere a lui Iisus

Irina Constantin / 15 apr 2017 / 18:48 Salveaza PDF Comentarii

Teologul Ioan Florin Florescu scrie un mesaj răscolitor înainte de Sfintele Paști. 

”Patimile Sale (n.r. lui Iisus Hristos) n-ar mai fi astăzi biciul și cuiele, ci să-L închizi într-un apartament de bloc și să-L pui să trăiască viețile noastre meschine. Să-L faci martor la toate ororile, prefăcătoriile și concediile noastre la mare. Să-L duci pe străzile cu iepurașii lui Firea sau în bisericile unde ți se cere taxă de botez. Să-I arăți chipul papei pe monedele bătute de Vatican sau limuzinele și palatele „apostolilor" Săi. Să-L duci la slujbele cu predici fariseice și unde nu se mai împărtășește nimeni. Să-I arăți pe History documentare despre războaiele religioase și filme cu preoți care sfințesc tancuri și puști. Să-L lași o seară singur pe facebook. Dar și după toate acestea El s-ar răstigni pentru noi a doua oară. Asta vreau să spun: gândul că a murit pentru noi ar trebui să fie mai dureros decât orice autoflagelare.” scrie teologul pe blogul său

[citeste si]

El atrage atenția că ”nu există suferință mai mare decât aceea de a iubi oamenii” și subliniază că ”evangheliile pătimirii accentul nu cade pe suferința fizică a omului”. ”Pe drumul Crucii a fost mai dureroasă trădarea decât moartea, lepădările decât biciuirile, mai grea a fost nerecunoștința decât batjocura, mai mult a suferit Dumnezeu decât omul” scrie teologul Ioan Florin Florescu. 

Teologul scrie și despre Sieranevada a lui Cristi Puiu în care susține că ”există un singur moment luminos: mărturisirea. Cel mai odios personaj (Toni) își acceptă păcatele și devine cel mai uman dintre toate. După ce te-a făcut să-l disprețuiești, acum te înduioșează și l-ai iertat. Să-ți spun ceva, i-ar fi răspuns Domnul ispititorului. Nimic nu mă înduioșează mai mult ca iadul iepurașilor roz peste care plutește muzica lui Bach.”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24