Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, călcat de hoți

IPS Teodosie: Nu pot să sărut icoanele cu mască
IPS Teodosie: Nu pot să sărut icoanele cu mască

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost jefuit în toiul nopţii de marți spre miercuri de un hoţ care a intrat în casa arhiepiscopală şi a furat un obiect de preţ.

Hoțul  a profitat de faptul că ușa locuinței Palatului Arhiepiscopal, reședința lui ÎPS Teodosie, era neasigurată și a pătruns în interior, de unde a sustras o iconiță dintr-un metal prețios, în valoare de 4.000 de lei. Suspectul a fost prins, fără ca prejudiciul să fie recuperat.

Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a emis și un comunicat în care arată că:  "La data de 21.06.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut M.M.M, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prev. de art. 228 al 1-229 al. 1 lit. b şi al. 2 lit. b c.p.

[citeste si]

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că:

În noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat în mun. Constanţa, str. Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T, iar, dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop(engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel