Teodorovici, citat din Confucius: Dă-i unui om un castron cu orez...

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a postat un mesaj de încurajare pentru studenții care au început luni cursurile prin care le dorește să își adapteze cunoștințele la cerințele reale ale pieței. 

Ministrul își începe mesajul cu un citat din filosoful chinez Confucuis: „Dă-i unui om un castron cu orez şi-l vei hrăni o zi. Învaţă-l cum să-şi crească propriul orez şi îi vei salva viaţa."

"La început de an universitar, vă doresc, dragi studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, să vă gândiți la ce puteți face voi ca ceea ce învățați să devină o parte din viața voastră, din pasiunea, din libertatea, din speranța, din satisfacția și din reputația voastră.

Mi-aș dori, ca dincolo de strălucirea celor mai frumoși ani ai tinereții, a celor mai pătrunzătoare și lăuntrice trăiri, a celor mai profunde cugetări, a revelațiilor, a regăsirilor și reflecțiilor, să descoperiți cât de mult contează să aveți opinii, păreri și convingeri, mai mult decât teorii, dogme și doctrine. Totodată nutresc speranța ca diplomele și titlurile pe care le obțineți să fie mai mult decât o simplă atestare a studiilor, absolut necesară în obținerea primului job și mai degrabă un răspuns la cerințele unei piețe a muncii în continuă schimbare și adaptare, o dovadă a bunei pregătiri a viitorului profesionist, indiferent de domeniul de activitate.

Întotdeauna am avut idealuri, vise, planuri, proiecte - le putem spune în multe alte feluri - pentru care am luptat cu pasiune, cu hotărâre, cu îndârjire uneori și care m-au format ca profesionist, ca specialist și, nu în ultimul rând, ca om. Mult succes tuturor!", a adăugat Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel