Teodorovici, plan pentru repornirea economiei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Eugen Teodorovici vine cu o propunere pentru repornirea economiei după blocajul venit o dată cu starea de urgenţă.

"De mai bine de o lună, românii stau în IZOLARE totală ... singura soluție oferită de Orban. Dar starea de urgență va trece și, o dată cu ea, ne vom trezi că tot ce am construit în ultimii ani, când am avut o creștere economică record chiar și pentru Uniunea Europeană, va rămâne doar o amintire frumoasă... Economia României trebuie să se ADAPTEZE urgent acestei situații, pentru a funcționa și pe viitor!

Sectoarele economiei şi locurile de muncă trebuie protejate, dar nu prin închidere, ci prin stimularea repornirii lor, nu doar prin promisiunea accesului la credite, dar în lipsa accesului pe piaţă pentru valorificarea producţiei, bunurilor şi serviciilor. Mediul de afaceri trebuie să propună guvernului SOLUŢII de reluare (”re-startare”, cum am numit-o eu!) a activității economice!", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

"Soluţia trebuie găsită urgent!"

"Da, nu este utopie să vorbim acum de RE-STARTAREA ECONOMIEI‼️ Mai ales că toate statele europene (vezi Austria, Germania, Ungaria ...) caută sau aplică deja soluții. Adaptarea ”românească” durează, soluţia trebuie găsită URGENT! Soluţia propusă este crearea unei PLATFORME ON-LINE în care, într-o perioadă limitată de timp, reprezentanții tuturor sectoarelor economice să îşi prezinte propunerile concrete prin care și-ar putea re-starta activitatea, cu respectarea restricțiilor impuse de situaţia actuală.

Un mic exemplu, o frizerie și-ar putea asuma reînceperea activității condiționat de respectarea unui program de lucru încadrat în cel impus prin ordonanțele militare în vigoare şi a normativelor de siguranță sanitară, adică, în spațiul pe care îl deține, să permită accesul concomitent a unui număr limitat de clienți. Personalul va avea obligaţia protejării cu echipamentul adecvat (combinezon, botoși, vizieră, mască, mănuși și cască pentru păr), ce va fi schimbat cu fiecare nou client, iar spaţiul de lucru, dezinfectat corespunzător. La rândul lor, clienţii vor avea obligaţia luării tuturor măsurilor de protecţie necesare pentru accesul în frizerie. Este doar un exemplu care se poate replica și adapta de la un sector economic, la altul!

Trebuie să înțelegem că nimeni nu va veni să ne ajute dacă nu ne ajutăm singuri, iar despre Orban și ai lui ne-am convins deja că au cu totul alte preocupări decât cele ce ţin de interesul național! Aceste măsuri vor trebui corelate cu TESTAREA în masă a populației, pentru depistarea rapidă a cazurilor de COVID-19, atât simptomatice, cât și – mai ales – asimptomatice!", transmite Eugen Teodorovici.

"Românie, trezeşte-te!"

"Dacă ne dorim cu adevărat, SE POATE‼️ Trebuie doar VOINŢĂ și RESPECT pentru legi și pentru viaţă din partea tuturor actorilor implicati: guvern, mediu de afaceri și consumatori/clienți! Căci de revenirea la normal, așa cum a fost spus de dr. Fauci și respectiv, de Bill Gates, nu poate fi vorba prea curând, dar nici nu putem sta resemnaţi în case, la infinit!

NE ADAPTĂM la situație și #RE-STARTĂM ECONOMIA sau stăm, ne plângem de milă si o lăsăm să moară? Răspunsul este la noi și numai împreună putem pune presiune pe așa-zișii guvernanți plângăcioși, ei înşişi speriaţi de efectele incompetenței lor...

ROMÂNIE, TREZEȘTE-TE! Avem o ECONOMIE de RE-STARTAT!", se arată în mesajul lui Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel