EXCLUSIV  TEODOR MELEȘCANU, ministrul de Externe, la interviurile DC NEWS

DCNEWS.RO continuă interviurile live cu personalități ale vieții politice, sociale și culturale. Ediția de miercuri, 7 februarie 2018, îl va avea ca invitat pe TEODOR MELEȘCANU, ministrul Afacerilor Externe.

În ediția de miercuri, 7 februarie, 2018, începând cu orele 11,00, TEODOR MELEȘCANU va vorbi despre scandalul  legat de Legile Justiției, despre acordarea fondurilor europene de "alte elemente", dar și despre relațiile României cu țările vecine și partenerii strategici. 

Emisiunea în care va fi invitat TEODOR MELEȘCANU va începe la orele 11,00 și va fi transmisă în format live video pe site-ul WWW.DCNEWS.RO și pe pagina de Facebook.

TEODOR MELEȘCANU va discuta cu Bogdan Chirieac și Tudor Curtifan. Ei îi vor adresa ministrului de Externe și întrebările pe care le postați la secțiunea de comentarii sau pe adresa de mail [email protected].

Cine este Todor Meleșcanu

Teodor Viorel Meleşcanu s-a născut la 10 martie 1941, în Brad, judeţul Hunedoara, şi a urmat studii universitare la Facultatea de Drept din Bucureşti, între 1959 şi 1964, şi cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti (1964-1966). 

Meleşcanu şi-a început cariera diplomatică în anul 1966, când a fost angajat în Ministerul Afacerilor Externe, unde între anii 1978 şi 1985 a fost detaşat ca secretar II la Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale de la Geneva.

A fost ministru de Externe în Guvernul condus de Nicolae Văcăroiu (1992-1996) şi ministru al Apărării în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, în perioada aprilie 2007-decembrie 2008.

[citeste si]

În perioada 15 ianuarie - 29 februarie 2008, a fost ministru interimar al Justiţiei, ca urmare a neînţelegerilor dintre preşedinte şi premier cu privire la numirea în funcţia vacantă de la conducerea Ministerului Justiţiei a senatorului PNL Norica Nicolai.

Meleşcanu a fost ales senator de Prahova în legislatura 1996-2000, fiind ales atunci pe listele PDSR. De asemenea, în 2004 a fost ales pe listele Alianţei D.A.

In februarie 2012, Meleșcanu a fost numit de către presedintele Traian Basescu director al Serviciului de Informatii Externe, funcție din care a demisionatî n septembrie 2014,  anuntand ca intra, din nou, in cursa pentru alegerile prezidentiale.

În iunie 1997, Meleşcanu a fondat partidul Alianţa pentru România (ApR), împreună cu un grup de foşti membri ai PDSR, printre care Mircea Coşea, Iosif Boda, Marian Enache.

În ianuarie 2002, ApR a fuzionat cu Partidul Naţional Liberal, iar de atunci Meleşcanu a ocupat funcţii de conducere în formaţiunea liberală, până la alegerea lui Crin Antonescu în funcţia preşedinte al PNL.

Teodor Meleşcanu a deținut și funcția de administrator al grupului Rompetrol, condus de Dinu Patriciu.

După alegerile parlamentare din 2016, Teodor Meleșcanu a fost desemnat ministrul de Externe în guvernele Grindeanu, Tudose și Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel