Teodor Meleșcanu, către Robert Turcescu: Du treaba până la capăt

Fostul șef al spionilor, Teodor Meleșcanu, a comentat, marți seara, la Realitatea Tv, cazul lui Robert Turcescu. „Când te hotărăşti să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofiţer acoperit, l-a obligat cineva?", a spus Meleșcanu. 

„Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenţilor care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului. Gândiţi-vă că mergi să convingi pe cineva să lucreze pentru România şi-i spui: Stai liniştit, nu ţi se va întâmpla nimic. Şi a doua zi se vede în ziare. Sigur, asta ne afectează credibilitatea. Este o infracţiune să deconspiri pe cineva. Lumea poate să-şi închipuie lucruri halucinante câteodată", a spus Teodor  Meleşcanu.

 „L-am considerat pe Robert Turcescu un ziarist de mare talent şi de mare viitor. Cu atât mai mare a fost surpriza mea când am văzut pe televizor că a fost pus în situaţia de a se deconspira el însuşi. Înţeleg zbuciumul şi tragedia prin care trece. L-am simţit extrem de tulburat, cu probleme foarte mari de conştiinţă."

Citește și: ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Mugur Ciuvică, ipoteza care îl privește și pe Traian Băsescu

Meleşcanu a criticat gestul făcut de Turcescu, despre care a sugerat că a lucrat de bunăvoie cu serviciile, nefiind obligat de nimeni. „Când te hotărăşti să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofiţer acoperit? Dacă o faci, trebuie să o duci până la capăt. Avem candidaţi care vin la recrutare, unii renunţă, nimeni nu te sileşte. Vin din patriotism, nu pentru avantaje materiale. Nu înţeleg cum a ajuns Robert să fie recrutat, pentru că nu putea să fie recrutat fără să-şi dorească", a mai spus fostul șef al SIE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel