Teodor Mărieş: Redeschiderea dosarului Revoluţiei - o soluţie aşteptată de toată lumea

Redeschiderea dosarului Revoluţiei este o soluţie aşteptată de toată lumea, a declarat marţi pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

'Această decizie pe care procurorul general a luat-o astăzi este în urma unei plângeri depuse personal de mine la Parchetul General. În urma plângerii, dânsul a decis rechemarea dosarului de la Înalta Curte la Parchetul General, iar astăzi a dat o soluţie aşteptată de toată lumea', a spus Mărieş.

El şi-a exprimat speranţa că Înalta Curte nu va tergiversa confirmarea redeschiderii cazului, 'aşa cum a tergiversat dosarul însuşi şi plângerile a peste 200 de oameni, timp de patru luni'.

'Nu ştiu dacă discuţiile cu doamna Prună au influenţat sau nu, dar cu certitudine există un curent pozitiv în acest moment la nivelul preşedintelui României, Guvernului şi Parchetului faţă de aceste dosare, lucruri care nu au existat până în urmă cu câteva luni', a afirmat Mărieş. El a adăugat că Asociaţia 21 Decembrie solicită plecarea 'de urgenţă' a întregii echipe de procurori de la Parchetul Militar.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunţat marţi că a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei. Redeschiderea urmează a fi supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

'Ca urmare a analizării soluţiei, astăzi, am dispus din oficiu infirmarea ordonanţei nr. 11/P/2014 din 14 octombrie 2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare şi redeschiderea urmăririi penale în cauză, redeschidere ce urmează a fi supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie', a spus Bogdan Licu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel