Tensiuni în cadrul serviciilor de securitate după atacul de la Benghazi

La mai bine de o săptămână de la atacul care a vizat consulatul SUA, tensiunile continuă să crească în cadrul serviciilor de securitate în urma demisiei unui înalt responsabil al securității.

Șeful Înaltei comisii de securitate din Benghazi, Fawzi Wanis al-Kadhafi, a demisionat la două zile după ce Ministrul de Interne a anunțat luni demiterea secretarului de Stat responsabil de regiunea de est, Wanis al-Charef și a  directorului Serviciului siguranţei naţionale, generalul Hussein Bou Hmida. Pentru a asigura securitatea în Libia după căderea fostului regim, în octombrie 2011, Înalta comisie de securitate  a fost formată din rebelii care au combătut regimul lui Muammar Kadhafi.

"Sunt probleme la ministerul de Interne şi neînţelegeri între serviciile de securitate. Condiţiile de lucru nu mai sunt ca înainte, aşa că am decis să demisionez", a declarat pentru AFP al-Kadhafi.

Circa 30 de ofițeri au denunțat aceste decizii și au amenințat cu demisia. Potrivit acestora, Wanis al-Charef și Hussein Bou Hmida nu au nicio legătură cu atacul din 11 septembrie împotriva consulatului SUA de la Benghazi, în care patru americani, printre care ambasadorul SUA au fost uciși. Ofițerii cer demiterea ministrului de Interne, Fawzi Abdelali, pe care îl consideră principalul responsabil de problemele din serviciile de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel