Tensiuni Rusia-Ucraina. România a retras personalul neesențial de la ambasada din Kiev

Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Externe
Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu. ministrul Afacerilor Externe, a anunțat că membrii de familie ai personalului diplomatic și personalul neesențial de la ambasada din Kiev eu fost retrași de la ambasada din Kiev.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, menționează că a fost finalizată procedura de returnare în România a unei părți din personalul neesențial și a membrilor de familie ai personalului diplomatic din Ucraina: „Nu este nevoie în acest moment de o reducere suplimentară a personalului”, scrie Mediafax.

"Am finalizat procedura de returnare în România a membrilor de familie ai personalului diplomatic de la Ambasada României de la Kiev și de la consulatul general de la Odessa. Celelalte două misiuni consulare nu au fost vizate de această măsură, pentru că nu este nevoie - sunt în regiuni care prezintă un grad mai mare de securitate. În ce privește Ambasada României la Kiev, în acest moment avem 15 oameni din personalul ambasadei. Ambasada este pe deplin funcțională. Am retras o parte din personalul neesențial, mai precis doi membri ai personalului ambasadei, care sunt deja în România”, spune Bogdan Aurescu.

El spune că, în prezent, nu sunt necesare măsuri suplimentare.

"Nu este nevoie în acest moment de o reducere suplimentară a personalului și este important să dăm acest mesaj unitar la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene de la Kiev au aceeași logică de funcționare în acest moment”, adaugă șeful Diplomației de la București.

"Este nevoie de o confirmare a acestor mișcări de trupe"

Referitor la retragerea unor trupe ruse de la granița Ucrqainei, Aurescu a creluat temele secretarului general NATO, Jens Stoltenberg.

"Așa cum spunea și secretarul general NATO, în acest moment este nevoie de o confirmare a acestor mișcări de trupe și să vedem dacă într-adevăr e vorba despre retragere. Ieri, am dat echipamentul rămâne pe loc, deci așa cum s-a întâmplat și anul trecut, în luna aprilie, dacă vă aduceți aminte când a existat un mare exercițiu militar înaintat de Rusia, tot în aceeași regiune, care la momentul respectiv era considerat cel mai mare de după Războiul Rece, depășit de actualei desfășurări de forțe și atunci a existat o retragere a unor unora dintre trupele care au rămas pe sunt utilizate și astăzi. Pentru a vorbi cu adevărat de o dezescaladare. Este nevoie de o retragere completă a acestor echipamente desfășurate de federația Rusă la frontierele Ucrainei și Regiunea Mării Negre”, conchide Aurescu.

Preşedinţia Rusiei a confirmat, marţi, începerea reducerii efectivelor militare ruse de la frontiera cu Ucraina şi posibile negocieri extinse cu Germania pe tema garanţiilor de securitate din Europa, după ce Ministerul rus de Externe a denunţat "eşecul propagandei Occidentului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel