Tensiuni Rusia-Slovacia. Diplomați expulzați

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Rusia a expulzat un diplomat slovac, ca răspuns la expulzarea de către Slovacia a unui diplomat rus suspectat de spionaj. 

Rusia l-a declarat persona non-grata pe ataşatul militar al Ambasadei Slovaciei la Moscova şi i-a dat acestuia un termen de două zile pentru a părăsi teritoriul rus, a anunţat joi Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, informează RIA Novosti şi Reuters. La începutul lunii decembrie, Slovacia a anunţat că a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj. Presupusul spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi era suspectat de a fi 'condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO', a spus la acea dată premierul slovac Peter Pellegrini.

Vezi și: Răspuns MAI, viral pe internet: Faceţi febră musculară!

Măsuri în oglindă

După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a spus să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore. Ministerul rus a calificat expulzarea diplomatului rus de către Slovacia, în 22 noiembrie, drept 'un gest neprietenos'.

Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov, a declarat atunci pentru RIA Novosti că Rusia 'va răspunde cu măsuri în oglindă la asemenea acţiuni neprietenoase'. Cei mai mulţi diplomaţi ruşi - 23 - au fost expulzaţi din Marea Britanie, în 14 martie 2018, în urma otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia. Londra acuză Moscova că s-ar fi aflat în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia respinge acuzaţiile.

Vezi și: Putin, declarații despre agenta Maria Butina, arestată în SUA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel