Tensiuni mari în SUA. Joe Biden, MANDAT GREU. Dungaciu: Asta ridică un semn de întrebare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a vorbit despre următorii patru ani de mandat ai lui Joe Biden.  

Într-o intervenție la Antena 3, Dan Dungaciu a vorbit despre următorii patru ani de mandat ai lui Joe Biden, în concordanță cu un Senat dominat de Partidul Republican.

Iată ce a spus analistul de politică externă:

„Discuția în SUA, mai nou, ține de descoperirea vaccinului. Problema ține de cine va distribui noul vaccin, Donald Trump sau noua administrație. Unii regretă că acest vaccin a fost descoperit atât de repede încât să-i permită lui Donald Trump să-l distribuie.

Nu cred că vor fi lucruri foarte dramatice, în ciuda a ceea ce se sugerează. Donald Trump face ceea ce au făcut și alți președinți, trebuie să îi acordăm și lui Donald Trump ceea ce i-am acordat lui Al Gore în 2000, când, după 37 de zile, s-a decis președintele în urma unor contestații. Probabil se va întâmpla la fel și anul acesta. Nu este o noutate, dar emoționalitatea este fără precedent.

Totuși, această emoționalitate va pune probleme nu doar viitorului președinte, Joe Biden, atunci când va fi validat. Vor fi probleme mari și la nivel societal, dar și la nivel de partide. Partidului Democrat îi va fi greu să facă ordine în interior, care și el este scindat, republicanii la fel, care este scindat între republicanii clasici, tradiționali și trumpiștii. Toată lumea va avea ceva de amenajat“, a punctat analistul.

Echilibru în SUA, Senatul e al republicanilor

„Sistemul american are un echilibru mai profund, Senatul rămâne la republicani, democrații nereușind să-l cucerească. Asta înseamnă că domnul Joe Biden va avea un aliat la care nu a sperat, republicanii din senat, care probabil vor fi scuza perfectă pentru el, astfel încât să nu îndeplinească ce i s-a propus de către susținătorii săi democrați, cei mai progresiști și cei mai radicali.

Din punctul acesta de vedere, vestea bună pentru echilibrul american e că Senatul e la republicani. Dacă democrații ar fi avut și Senatul și Camera Reprezentanților, toată această agendă, extrem de agresivă, de reformă și modificare a legislației americane, ar fi putut să pună enorm de multe probleme lui Joe Biden, care nu este un tip extremist sau progresist“, spune Dan Dungaciu.

Acesta este un semn de întrebare

„E frumos ce am văzut în stradă, e o jumătate de Americă, o parte radicală a acelei jumătăți, care a sărbătorit victoria lui Joe Biden, dar au făcut-o fără niciun steag american fluturat. Asta ridică multe semne de întrebare și, din punctul acesta de vedere, tensiunile sunt mari în America și nu țin numai de populație, țin și de politic, iar Joe Biden va avea o sarcină foarte complicată“, a mai precizat analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel