Tensiuni MAJORE! Chirieac: La ce să ne aşteptăm în România. Remarcă despre Klaus Iohannis

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tensiunile din mai multe ţări europene şi de pe alte continente, dar şi despre protestele care au loc pe fondul pandemiei de coronavirus. 

"Încă nu sunt marile proteste care riscă să zguduie ordinea mondială, aşteptate după pandemie, în timpul probabil al celei mai grave crize economice din ultima sută de ani. Depinde de la ţară la ţară... în anumite state aveţi proteste fiindcă, într-adevăr, lumea s-a săturat să poarte mască, se revoltă omul pentru că nu se poate bate cu covid-ul pentru că nu-l vede, iar atunci se revoltă împotriva guvernelor care încearcă, totuşi, să introducă nişte măsuri raţionale.

Aveţi protestele din Belarus începute ca un fel de revoluţie portocalie - în opinia mea Rusia a pus mâna pe proteste, dar asta nu înseamnă că nu îl vor elimina pe Lukaşenko care e nefrecventabil total. În Bulgaria vedeţi că e tot o chestiune care nu ştim cum a început: se bate preşedintele cu premierul, fiecare dintre ei fiind pro-ruşi, numai că Bulgaria e membră UE şi NATO şi nu ştim ce se întâmplă, ce este acolo, că nu se încadrează într-un tipar. S-a încercat în Serbia, după ce a câştigat din nou preşedintele Vucic, dar văd că Serbia s-a liniştit repede - Serbia tot pro-rusă, după războaiele din fosta Iugoslavie", a declarat, într-o intervenţie la România TV, Bogdan Chirieac.

Care este situaţia României

"În  acest moment mă aştept ca, în regiune, Ungaria şi Republica Moldova să ia şi ele foc. Acum că Rusia e foarte slabă şi Occidentul, SUA, încearcă să scoată aceste state de sub influenţă rusească... 

Oricum eu cred că România trebuie să fie liniştită. Noi am trecut prin purgatoriu, am avut războiul româno-român, preşedintele Iohannis este, probabil, liderul din regiune de departe cel mai acceptat de Occident, şi ştiţi bine asta, şi de la Washington şi mai ales de la Berlin, deci România nu cred că va avea probleme. Nu ne vom contamina cu aşa ceva. Lumea în stradă nu a rezolvat niciodată problemele, nici economice, nici medico-sanitare", a punctat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel