Tensiuni între Serbia și Muntenegru. Ambasadorul sârb, expulzat. Serbia, răspuns identic

serbia
serbia

Ambasadorul Serbiei în Muntenegru, Vladimir Božovici, a fost declarat persona non grata după o declaraţie controversată privind anularea suveranităţii ţării în anul 1918, iar, în replică, Serbia a dispus expulzarea ambasadorului muntenegrean, Tarzan Miloşevici.

Vladimir Božovici este acuzat de Guvernul de la Podgorica de "ingerinţe repetate în afacerile interne" ale Muntenegrului. Božovici a catalogat drept "eliberatoare" sesiunea parlamentară din 1918, când suveranitatea Muntenegrului a fost anulată, pentru a adera la Iugoslavia, potrivit site-ului Danas.rs.

"Dat fiind că ambasadorul Serbiei în Muntenegru a fost declarat persona non grata, Ministerul sârb de Externe a luat o decizie simetrică", cerând plecarea ambasadorului muntenegrean, Tarzan Miloşevici, conform postului B92.

Muntenegru a devenit parte a Iugoslaviei în anul 1918. După destrămarea Iugoslaviei, la începutul anilor 1990, Muntenegru a rămas într-o uniune cu Serbia până în anul 2006, când şi-a proclamat independenţa, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel