Tensiuni între Rusia și Cecenia: Ramzan Kadirov a ordonat uciderea soldaților ruși aflați fără autorizație în Cecenia

Liderul cecen Ramzan Kadirov a cerut joi trupelor să tragă pentru a ucide" în orice soldat rus care se află pe teritoriul republicii fără autorizație. Ministerul rus de Interne a răspuns că solicitarea lui Kadirov este "inacceptabilă".

"Anunț oficial că dacă, fără autorizație, (un soldat) se află pe teritoriul vostru, puțin contează dacă vine de la Moscova sau din Stravropol: trageți pentru a ucide. Trebuie să ne ia in considerare", a spus liderul cecen, într-un videoclip difuzat de televiziunea locală, Groznii TV, conform AFP.

Conform site-ului rus top.rbc.ru, Ministerul rus de Interne a calificat declarațiile lui Kadirov drept "inacceptabile". În schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că a luat cunoștință de afirmațiile liderului cecen, dar a refuzat să le comenteze.

"Noi nu avem dreptul să părăsim teritoriul pentru a efectua operațiuni antiteroriste împotriva extremiștilor în Ingusetia (republică vecină din Caucazul rus - n.r.). Dacă sunteți stapanii teritoriului vostru, atunci trebuie să-l supravegheați", a continuat el.

Vladimir Putin a candidat prima oară la președinția Rusiei în 2000, când a spun că misiunea sa "istorică" este să rezolve situația din Caucazul de Nord. Prin urmare, Putin a dirijat al doilea război cu Cecenia, după tentativa eșuată de a supune republica în 1994-1996.

Pentru a pune capăt luptelor din Cecenia, Putin a încheiat un acord cu clanul Kadirov al rebelilor ceceni. În schimbul loialității față de Kremlin, clanul a primit putere și ajutor financiar pentru reconstrucția republicii.

Serviciile secrete din Germania, într-un scandal fără precedent: "Un stat în stat periculos. E coșmarul democrației"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel