Tensiuni în Peninsula Coreea, după mai multe exerciții militare: SUA ar trebui să plătească. E un act de autodistrugere

Tensiuni în Peninsula Coreea, după mai multe exerciții militare: SUA ar trebui să plătească. E un act de autodistrugere  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tensiuni în Peninsula Coreea, după mai multe exerciții militare: SUA ar trebui să plătească. E un act de autodistrugere / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

După mai multe exerciții militare comune care urmează să aibă loc Coreea de Sud și SUA, Coreea de Nord a lansat amenințări prin vocea lui Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean.

Coreea de Sud și Statele Unite ar trebui să plătească un preț pentru continuarea exercițiilor militare comune anuale care urmează să înceapă săptămâna aceasta, spune Kim Yo Jong, un puternic oficial nord-coreean și sora liderului Kim Jong Un. De asemenea, Kim a avertizat că Coreea de Nord va lucra mai repede pentru a-și consolida capacitățile de atac preventiv, adăugând că i s-a delegat autoritatea de a publica declarația, ceea ce înseamnă că mesajul a venit direct de la fratele ei.

Exerciții militare comune

Coreea de Sud și Statele Unite au început marți pregătirea preliminară, iar săptămâna viitoare sunt programate exerciții mai mari, simulate pe computer.

Exercițiile vor avea loc între 16 și 26 august și au dus la creșterea tensiunilor în Peninsula Coreeană, după o dezghețare bruscă a relațiilor, în care Seul și Phenianul au convenit în iulie să reconecteze o linie directă care a fost tăiată anul trecut.

De asemenea, reacția Pyongyangului la exerciții amenință să prăbușească eforturile președintelui sud-coreean Moon Jae-in de a redeschide un birou comun de legătură pe care Pyongyang l-a aruncat în aer anul trecut și de a organiza un summit ca parte a eforturilor de restabilire a relațiilor între cele două state.

Kim Yo Jong a declarat la agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA că exercițiile au fost un „act de autodistrugere, deoarece amenință siguranța poporului nostru și pun în pericol situația din peninsula Coreea". De asemenea, acesta a specificat că exercițiile „sunt cea mai vie expresie a politicii ostile a SUA față de [Coreea de Nord], menită să înăbușe statul nostru cu forța”.

Reacții din SUA și Coreea de Sud

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării al SUA, Martin Meiners, a refuzat să comenteze declarația nord-coreeană și a precizat că este împotriva politicii de a vorbi despre exerciții.

„Evenimentele de instruire combinate sunt o decizie bilaterală Coreea de Sud-SUA, iar orice decizie va fi un acord reciproc”, a spus acesta.

Totodată, un purtător de cuvânt al ministerului apărării din Coreea de Sud a refuzat să comenteze cu privire la exercițiile preliminare, declarând marți că cele două țări încă discută calendarul, amploarea și metoda exercițiilor anuale, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel