Tensiuni în PE: eurodeputații se opun proiectului South Stream

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție prin care se opune gazoductului South Stream și recomandă ca țările din UE să caute surse alternative de aprovizionare cu gaze naturale.

Eurodeputații au cerut în cadrul rezoluției mai multe sancțiuni economice împotriva Rusiei, care să vizeze, cu precădere, companiile energetice.

Rezoluția nu a fost susținută de socialiști (P&S), care inițial s-au numărat printre inițiatori, dar ulterior s-au restras, potrivit dnevnik.bg, citatd e agenția Novinite.

Eurodeputatul bulgar Iliyana Yotova (P&S) le-a spus jurnaliștilor că rezoluția este una non-legislativă și are caracter de recomandare. Ea a pretins că rezoluția va fi folosită de europarlamentari în scop electoral.

Citește și: UE suspendă South Stream. Gazprom: Noi continuăm lucrările

Europarlamentarii au mai solicitat UE noi măsuri împotriva firmelor rusești și a subsidiarelor acestora, mai ales împotriva celor din sectorul energetic.

Gazoductul South Stream este proiectat să alimenteze cu gaz rusesc Serbia, Croația, Ungaria, Slovenia, Austria și Italia. Unele estimări susțin că în 2018, când toate țevile vor fi terminate, infrastructura gazoductului ar putea asigura 30% din necesarul de gaz al Europei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel