TENSIUNI în Orientul Mijlociu. Raid puternic al Israelului

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Forțele aeriene israeliene au efectuat mai multe raiduri la granița de nord a țării. Iată care a fost scopul atacului.

Israelul a lansat raiduri aeriene asupra Siriei, ucigând trei soldați și rănind un altul, în ceea ce armata israeliană a numit drept atac de represalii după ce a găsit dispozitive explozive de-a lungul frontierei sale nordice. Într-o declarație de recentă, armata israeliană a declarat că avioanele de luptă au lovit „ținte militare aparținând forței Quds iraniene și forțelor armate siriene”.

Obiectivele includeau „facilități de depozitare, sedii generale și complexe militare”, precum și „baterii rachete sol-aer siriene”, se arată în comunicatul armatei israeliene. Agenția de știri a Siriei, SANA, a raportat că trei militari au fost uciși și unul rănit în „agresiunea israeliană”.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene asupra Siriei de când a izbucnit războiul civil în 2011, vizând forțele Hezbollah din Iran și Libia, precum și trupe guvernamentale. Aseară, armata israeliană a declarat că a descoperit dispozitive explozive improvizate (IED) pe partea sa de graniță de pe înălțimile Golanului. Aceștia au numit incidentul drept „o dovadă clară a imixtiuni iraniene în Siria”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel