Tensiuni la vârful PNL. Cîțu se teme că Orban ar putea să-l saboteze

Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

În coaliția de guvernarea există tensiuni între PNL și USR-PLUS din cauza creșterii alocațiilor copiilor de la data de 1 iulie.

Potrivit Antena 3, în coaliția de guvernare există tensiuni cu privire la creșterea alocațiilor copiilor de la data de 1 iulie. Astfel, USR-PLUS își dorește o creștere cu 20% începând cu acea dată, pe când premierul Florin Cîțu nu este de acord cu această majorare. În momentul de față, proiectul e blocat în Camera Deputaților la Comisia de Muncă, condusă de un reprezentant USR-PLUS.

Totodată, Antena 3 precizează că există tensiuni și la vârful PNL, Florin Cîțu temându-se că Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, s-ar putea înțelege cu cei de la USR-PLUS și să majoreze alocațiile cu 20%, în ciuda opoziției Guvernului.

Alocații crescute în mai multe etape

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care se va face în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022, scrie avocat.net.

În prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

Gabriela Firea e revoltată că nu cresc alocațiile

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că Guvernul a decis înghețarea alocațiilor copiilor, iar prin această decizie va fi anulată și creșterea în trepte a alocațiilor, hotărâre de Guvern luată anterior. Firea a reamintit și despre faptul că tot Guvernul a anulat și decizia de dublare a alocațiilor, luată anterior de Parlament.

"Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei!", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel