Tensiuni în CJ Dâmboviţa pe seama finanţării lucrărilor la centura municipiului Târgovişte

Foto: Gazeta Dambovitei
Foto: Gazeta Dambovitei

Situație tensionată în CJD după propunerea conducerii instituției de a mări la 38% (de la 11%) cota de cofinanțare pentru finalizarea centurii municipiului Târgoviște.

La această dată, obiectivul se află într-un stadiu avansat de execuție, având finalizate lucrările aferente drumurilor și trotuarelor și parțial cele aferente Pasajului Petru Cercel și Stației de pompare, cu un rest de decontat de 9.061 mii lei. “Având în vedere adresa Primăriei Municipiului Târgoviște nr. 9962/22.03.2021, stadiul fizic din teren al investiției, de circa 95 %, cu mult mai mare decât stadiul financiar decontat, de circa 73,22 %, precum și nivelul insuficient al resurselor financiare existente în bugetul Primăriei Municipiului Târgoviște, propunem suplimentarea cotei de cofinanțare a Consiliului Județean Dâmbovița, cu suma de 9.000.000 lei, obiectivul fiind de importanță deosebită pentru dezvoltarea municipiului și a județului, prin optimizarea principalelor legături rutiere.”se arată în raportul de specialitate al CJD.

Astăzi, însă hotărârea a fost respinsă de consilierii PNL și ProRomânia, în condițiile unei egalități temporare la vot generată de demisia consilierului social democrat Claudiu Mănescu. În locul acestuia nu a fost validat, astăzi, alt coleg. Validarea se va face cel mai probabil în ședința viitoare, când și proiectul are toate șansele să treacă

Votul consilierilor opoziției a fost criticat atât de președintele CJD, Corneliu Ștefan, cât și de primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan. Ambii vorbesc de faptul că municipiul nu a primit finanțări din partea actualului guvern. La câteva ore după ședință, PNL Dâmbovița a transmis un comunicat de presă în care spune că ar putea vota o majorarea cotizației în ședința viitoare,  “condiția fiind cea a unei maxime transparențe în cheltuirea fondurilor publice și, de ce nu, a unei onestități asumate.” După cum am mai spus, în ședința viitoare hotărârea poate trece doar cu votul consilierilor PSD, decizia de astăzi a opoziției fiind mai mult una de imagine, transmite Gazeta Dâmboviţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel