Urmărește emisiunea live


Tensiuni dintre China şi Taiwan. Pentagonul, reacții la incursiunile Chinei

Administrația Biden, avertismente la adresa Beijingului
Administrația Biden, avertismente la adresa Beijingului

Pentagonul şi-a reafirmat joi sprijinul de lungă durată pentru dreptul la autoapărare al Taiwanului şi a declarat că nu există motive pentru ca tensiunile dintre China şi Taiwan să conducă în mod necesar la o confruntare, transmite Reuters.

Aceste remarci despre tensiunile dintre Beijing şi Taipei ale purtătorului de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, sunt primele făcute de Pentagon după instalarea noii administraţii americane. Ele au fost făcute după ce, mai devreme în cursul aceleiaşi zile, ministrul chinez al apărării a avertizat că independenţa Taiwanului 'înseamnă război', iar forţele armate chineze iau măsuri pentru a răspunde provocării şi amestecului extern.

China şi-a intensificat recent activităţile militare în apropierea insulei. Mai multe avioane de vânătoare şi bombardiere chineze au intrat în zona de identificare aeriană a apărării din sud-vestul insulei la sfârşitul săptămânii trecute, provocând îngrijorare la Washington.

Regimul de la Beijing revendică teritoriul insulei şi consideră că guvernul taiwanez, ales în mod democratic, urmăreşte o declarare oficială a independenţei, în pofida faptului că preşedinta Tsai Ing-wen a declarat în repetate rânduri că Taiwanul este deja o ţară independentă numită Republica China, denumirea sa oficială, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel