Tendință: Românii avuți nu mai vor o vacanță scumpă pe an

Un singur sejur pe an, dar scump, nu se mai înscrie în preferințele românilor cu bani, privind petrecerea vacanței. Oamenii dispuși să cheltuiască între 2.000 şi 4.000 de euro pe o vacanţă preferă să plece de câteva ori pe an în destinaţii mai ieftine, susține Happy Tour, cel mai mare grup de turism din România.

"Oamenii cu bani au bani şi nu cheltuiesc mai puţin pe vacanţe de la un al la altul. Diferenţa mare este că, dacă în ultimii ani, a fost tendinţa ca oamenii să aibă o singură vacanţă pe an, dar mai scumpă, acum nu se mai limitează la o singură plecare pe an, ci vor să-şi ia mai multe vacanţe mai ieftine", a declarat, pentru Mediafax, Javier Garcia del Valle, directorul general al grupului Happy Tour.

Potrivit reprezentantului Happy Tour, deși încă mai sunt români bogați care optează pentru vacanțe exotice, o mare parte dintre cei cu resurse financiare și-au schimbat strategia. 

"Pentru românii cu bani, bugetul de vacanţe anual este de 2.000-4.000 de euro. În ultimul an există tendinţa de a împărţi acest buget, de exemplu într-un city break la Viena, care costă 400 de euro, o vacanţă în Paris, 800 de euro şi încă o vacanţă în Turcia, 800 de euro. Până acum 1-2 ani mergeau o singură dată, într-o vacanţă scumpă, gen Maldive, Dubai, Asia, America etc.", a completat reprezentantul Happy Tour.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel