Teme de interes pentru tineri la congresul PPE de la București: Mii de studenți merg să experimenteze un alt sistem de învățământ, iar alții vin și învață în România

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Numărului studenților care merg să studieze în străinătate prin programele Erasmus este în continua creștere, conform celor mai recente date. 

 

 

"Acest summit vizează viziunea Partidului Popular European pentru viitor”, afirmă Ligia Deca, ministrul Educației, cu referire la programele de mobilitate educațională Erasmus, dar și la rezoluția congresului PPE de la București privind siguranța copiilor online.

În acest context, aceasta este de părere că "partidul face o prioritate din protejarea copiilor la expunerea de conținut online care ar putea afecta siguranța fizică sau psihică. Știm cu toții că este nevoie de intervenții pentru a putea preveni orice fel de abuz, fie că ne referim la bullying, la incitarea la ură sau la violență, fie că ne referim la conținut care ar putea impinge la adicții de orice fel în mediul online". 

"În România, în ultimii 10 ani, avem peste 76.000 de mobilități, copii care merg, experimentează un alt sistem de învățământ și se întorc"

În privința numărului studenților care merg să studieze în străinătate prin programele Erasmus, observăm că este în continua creștere. O arată cele mai recente date. 

"Mobilitatea în contextul politicilor europene privind educația este un subiect foarte important, probabil cel mai cunoscut program este Erasmus Plus. În România, în ultimii 10 ani, avem peste 76.000 de mobilități, copii care merg, experimentează un alt sistem de învățământ și se întorc. Și avem aproximativ 40.000 de mobilități - alți tineri din alte țări care vin și învață în România, avem creșteri relevante", a precizat Deca.  

De asemenea, consideră că evenimentul politic al anului, congresul popularilor europeni de la București, are loc în țara în care tinerii cred în valorile europene, un număr tot mai mare de români cu vârsta până în 30 de ani se declară mândri că sunt europeni: "Vedem o serie de informații dintr-un studiu recent ICCS cu privire la faptul că tinerii români se simt mândri că sunt europeni."

Aceasta a adăugat că sistemul de învățământ românesc trebuie să rămână aliniat la standardele și valorile Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel