TelVerde și web site pentru semnalarea neregulilor de la alegeri

Potrivit unui comunicat al APD, TelVerde cu acces gratuit 0800.070.100 va fi disponibilă sâmbătă, între orele 9.00 şi 20.00, şi duminică, între 7.00 şi 23.00. Cetățenii vor putea utiliza linia telefonică atât pentru a obţine informaţii referitoare la detalii tehnice legate de procesul electoral, cât și pentru a sesiza nereguli electorale.

Pagina web www.alegericorecte.ro va conţine ca element central o hartă interactivă, care va permite utilizatorilor să marcheze nereguli şi fraude electorale, cu posibilitatea de a include descrieri, de a posta fişiere audio, video sau imagini sau de a recomanda legături web. Web site-ul este gândit să poată exprima activităţi care contravin legislaţiei în vigoare şi recomandărilor internaţionale în materie electorală, pornind de la mită sau vot dublu până la campanie în ziua votului sau cheltuirea fondurilor publice în scopuri electorale.

APD a susținut că platforma online şi TelVerde au fost utilizate ca instrumente de monitorizare a referendumului din 29 iulie şi a alegerilor locale din 10 iunie. Atunci, Asociația Pro Democraţia a înregistrat peste 700 de sesizări, iar în urma acestora a întocmit numeroase informări către Biroul Electoral Central, birourile electorale de circumscripţie judeţeană, Poliţie şi parchete.

Totodată, observatorii acreditaţi de către Asociaţia Pro Democraţia vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral şi corectitudinea votului în mai multe localităţi din ţară, neregulile sesizate în cadrul alegerilor vor fi transmise public, în timp real, prin comunicate de presă, precizează reprezentanţii APD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel