Telescopul care salvează omenirea

Proiectul care vizează finanţarea, construirea şi lansarea primului telescop spaţial privat, pentru a detecta asteroizi şi a salva omenirea de un eventual impact devastator, a fost prezentat joi de un grup de foști astronauți și oameni de știință americani, potrivit Mediafax.

Fundaţia B612 prevede să pună acest telescop, denumit Sentinel, pe orbita Soarelui, la o distanţă de 273 de milioane de kilometri de Terra. Într-un comunicat al fundaţiei este specificat faptul că telescopul "va proteja omenirea, va cartografia interiorul Sistemului Solar şi va permite lansarea unor misiuni de explorare."

NASA analizează bolta cerească 24 de ore din 24 și urmărește în special corpurile cereşti mai mari decât asteroizii, cu diametre de peste 1,5 kilometri, care trec prin apropiere de Terra. NASA este ajutată de o reţea de astronomi din lumea întreagă și a identificat până în zilele noastre 90% dintre aceşti asteroizi. Telescopul Sentinel va monitoriza asteroizii mici, care au totuşi potenţialul de a cauza distrugeri semnificative.

Este nevoie de cinci ani pentru a construi telescopul şi pentru a efectua testele necesare pentru lansarea din 2017 sau 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel