Teleorman: Temperaturile ridicate au crescut numărul solicitărilor la ambulanţă

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Teleorman a crescut semnificativ în ultimele două zile, mulţi dintre cei care au cerut ajutor medical de urgenţă având afecţiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială sau afecţiuni psihice.

'În ultimele două zile am avut un număr de 406 solicitări. Numai luni au fost fost înregistrate 233, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 50 de procente faţă o zi obişnuită în care avem 140-150 de solicitări', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul SAJ Teleorman, Cristian Popescu. Potrivit acestuia, s-a constatat o creştere semnificativă a solicitărilor venite din partea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare şi hipertensiune arterială, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, din mediul rural. Cristian Popescu a adăugat că un număr mai mare de solicitări s-a înregistrat şi din partea persoanelor cu afecţiuni psihice, 13 pacienţi fiind transportaţi de ambulanţe la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Chiar dacă în Teleorman s-au înregistrat temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depăşit pragul de 80 de unităţi, nu au fost cazuri de persoane căzute în stradă. Au fost însă 11 solicitări pentru pacienţi cu lipotimii la care a intervenit SAJ. Miercuri, până la orele prânzului, la SAJ Teleorman s-au înregistrat peste 50 de solicitări. Temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă au determinat municipalitatea din Alexandria să înfiinţeze patru puncte de prim-ajutor. Unul dintre ele se află pe pietonalul din zona centrală, într-un cort instalat de primărie. Celelalte trei puncte se află în cele două pieţe din municipiu şi în incinta Primăriei Alexandria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel