Teleorman: 'Să creştem fără tutun', expoziţie de desene realizate de elevii unei şcoli din Alexandria

[] []

30 mai 2019 / 17:27
Salveaza PDF Comentarii

Ziua Mondială fără Tutun va fi marcată, la Alexandria, prin activităţi de prevenire şi combatere a fumatului în şcoală şi expoziţia de desene tematice, realizate de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr.5 din municipiu, intitulată 'Să creştem fără tutun'.

În fiecare an, la 31 mai, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este marcată Ziua Mondială fără Tutun, prin organizarea de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

La Alexandria, Ziua Mondiala fără Tutun va fi marcată, vineri, prin activităţi de prevenire şi combatere a fumatului, derulate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Alexandria, au transmis organizatorii manifestării.

Ziua va fi marcată şi la Biblioteca Judeţeană 'Marin Preda' din municipiu, care va găzdui, în aceeaşi zi, o dezbatere moderată de specialiştii Centrului de Prevenire şi o expoziţie de desene tematice, realizate de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 5 Alexandria, ce poartă titlul 'Să creştem fără tutun'.

Tema aleasă în acest an pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun este 'Tutunul şi bolile pulmonare - Nu lăsa tutunul să-ţi taie respiraţia! Alege sănătatea!'. Activităţile desfăşurate vor fi centrate pe legătura dintre consumul de tutun şi sănătatea plămânilor şi îşi propun creşterea gradului de conştientizare cu privire la impactul negativ pe care îl are fumatul asupra plămânilor, de la boli respiratorii cronice la cancer. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28