Teleorman: Cresc tarifele la apă potabilă şi canalizare

Tarifele la apă potabilă şi canalizare urmează să fie majorate în Teleorman. Director al SC Apa Serv Teleorman SA, ing. Ciprian Gurban, a spus că, din 2011 şi până în prezent, tarifele nu s-au modificat, deşi în contract sunt prevăzute majorări din trei în trei ani.

În prezent, operatorul regional se află în situaţia în care deţine fonduri insuficiente pentru acoperirea cofinanţării şi a costurilor de operare, motiv pentru care se impune majorarea preţurilor. Sc Apa Serv SA a transmis către ANRSC o solicitare din care reiese că de la începutul acestui an tariful la apă potabilă pentru populaţie este de 3,50 lei/mc cu TVA şi 3,21 lei/mc pentru restul utilizatorilor.

La canalizare-epurare preţul pentru populaţie este de 2,51 lei/mc inclusiv TVA, iar pentru restul utilizatorilor este de 2,13 lei/mc.

Consilierii locali ai municipiului Alexandria a, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre prin care actualul viceprimar al oraşului, Ioan Augustin, a fost ales reprezentant al consiliului local în adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară 'Teleormanul' pentru aprobarea noilor preţuri. Proiectul de hotărâre care duce la majorarea tarifelor a fost votat de 12 consilieri (PSD) din totalul celor 17 prezenţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel