Telefonul lui Hitler, vândut săptămâna trecută, nu a aparținut dictatorului

Este sau nu este un fake? Telefonul lui Hitler, vândut săptămâna trecută contra sumei de 195.000 de lire sterline, ar trebui să rămână în Marea Britanie, susțin fiii fostului proprietar. 

Telefonul folosit de Adolf Hitler pentru apeluri cu caracter personal, vândut cu 195.000 de lire sterline la o licitație în Maryland, pe 20 februarie, este suspectat de neautenticitate. 

Artefactul roșu strălucitor i-a parvenit lui Sir Ralph Rayner, tatăl fostului proprietar, în anul 1945, iar expertul Frank Gnegel a spus că telefoanele ”nu au fost niciodată produse în același mod”.

Fostul proprietar, Ranulf Rayner, care a renunțat la aparat după 72 de ani în care familia sa a respins orice îndoială cu privire la autenticitatea acestuia, a dezvăluit că vânzarea telefonului a provocat doar suferință și regret pentru el și pentru membrii familiei sale.

Telefonul, inscripționat cu numele lui Hitler și o svastică, a fost scos la licitație cu prețul de 400.000 de lire sterline în cadrul licitației din Maryland. Însă experții au pus sub semnul întrebării autenticitatea acestuia și l-au vândut pentru 195.000 de lire sterline de la un cumpărător necunoscut.

[citeste si]

Ranulf Rayner, în vârstă de 82 de ani, a declarat că fiii săi Ralph și Giles nu au vrut ca el să vândă telefonul, care a aparținut lui Hitler în timpul celui de-al doilea război mondial.

Nemulțumirea fiilor este cu atât mai mare cu cât acum există dubii cu privire la autenticitatea aparatului, scrie Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel