Telefon ascultat. Cum poți afla dacă ești interceptat

Servicii
Servicii

Datorită dezvoltării tehnologiei, telefoanele mobile au tot evoluat, atât tehnic, cât și estetic.

Odată cu softul lor însă au progresat și metodele prin care se poate interveni de la distanță asupra acestor dispozitive, pentru spionarea interlocutorilor sau pentru obținerea de informații secrete.

Iată cum puteți depista dacă telefonul dumneavoastră este ascultat, informează antenasatelor.ro.

Tot ce avem nevoie este un telefon cu sistemul de operare Android, versiunea cel puțin 4.1.2, o conexiune la internet, un plan tarifar activ (minute și sms) și un cont pentru acces la google play store, unde găsim programul SnoopSnitch.

SnoopSnitch colectează și analizează datele radio mobile, determină securitatea rețelei și notifică celulele false pe baza algoritmilor IMSI, user tracking și SS7.

Dar mai exact cum funcționează? Ei bine, fiecare celulă de telefonie are propriul ID, toate acestea regăsindu-se într-o bază de date internațională.

Dacă dorim mai multe detalii suplimentare despre id-urile celulelor de telefonie, îl putem verifica cu programul Network Signal Info. Dacă avem la dispoziție și o conexiune GPS, putem vedea și direcția celulei pe care s-a conectat terminalul. Când telefonul s-a înnregistrat pe o altă celulă, cu fake ID, programul o recunoaște, ne anunță și notifică.

Coduri pentru verificare

Iată și alte coduri care vă vor ajuta să îi depistați pe cei curioși să afle subiectul convorbirilor dumneavoastră telefonice:

*#21#

Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă vă pare că nimeni nu vă poate contacta și doriți să aflați dacă apelurile și mesajele și datele sunt redirecționate. S-ar putea ca în acest caz apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##02#

Cu ajutorul acestui cod universal veți putea anula toate formele de redirecționare din telefon. Acest cod poate fi folosit înainte de a utiliza roaming-ul pentru ca să nu mai pierde-ți banii din contul dumneavoastră pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Tastând acest cod, puteți afla numărul de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Este foarte important să știți acest număr pentru ca să puteți găsi telefonul în caz de furt. Locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea atunci când este conectat, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva a aflat numărul IMEI al telefonului dumneavoastră, vă poate afla modelul și caracteristicile sale tehnice, făcându-vă vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel