TEL DRUM. Gelu Diaconu, AUDIAT la DNA

DNA
DNA

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Diaconu s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), transmite Agerpres.

Potrivit agenției de presă, care citează surse judiciare, el a fost citat pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum.

În ultima perioadă, Gelu Diaconu a făcut mai mute referiri, în postări pe Facebook, la legăturile lui Liviu Dragnea cu firma Tel Drum.

Pe 27 decembrie, S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Sechestru pus

De asemenea, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, față de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Pe 22 ianuarie, reprezentanţii companiei au depus la Tribunalul Teleorman o cerere de intrare în insolvență, invocând sechestrul impus pentru recuperarea prejudiciului de aproape 33 de milioane de lei. În 2016, firma avea 700 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste doua sute de milioane de lei şi profit de două milioane de lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel