Tehnologie revoluționară de combatere a violenței. Prima condamnare din Marea Britanie în urma folosirii SmartWater

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

În Marea Britanie a avut loc prima condamnare și încarcerare în urma folosirii SmartWater în prinderea unui agresor.

În Marea Britanie a avut loc prima condamnare a unei persoane pentru violență domestică după ce a fost pulverizată cu SmartWater, un lichid criminalistic care apare sub lumina ultravioletă. Tehnologia este testată de forțele de poliție în speranța de a menține femeile în siguranță.

Substanța rămâne pe piele timp de până la șase săptămâni, iar pe îmbrăcăminte mult mai mult timp și leagă într-un mod categoric agresorul de lotul specific de apă care a fost pulverizat.

Victima din West Yorkshire este una dintre cele peste 200 de femei din Anglia care au SmartWater în casele lor. Pachetele includ un recipient de mână pentru pulverizare, un gel pentru mânerele ușilor și porți și o capcană automată care pulverizează lichidul dacă cineva se apropie de casă.

Comisarul poliției din West Yorkshire, Lee Berry, care a venit cu ideea, a declarat pentru BBC: „Abuzul domestic este adesea dificil de urmărit penal și multe dintre aceste acte au loc în spatele ușilor închise. Dacă am marcat criminalistic, atunci putem urmări pe cineva până la o locație. Vom ști cine este făptuitorul și vom ști și cine este victima”.

Forțele de poliție din West Yorkshire, South Yorkshire și Staffordshire folosesc această tehnologie care costă aproximativ 150 de lire sterline pe lună de persoană, ca parte a strategiei lor de combatere a violenței domestice, scrie BBC.

20 februarie - Ziua cătșuelor

Ziua cătuşelor (#HandcuffDay) este o zi naţională din Statele Unite ce marchează momentul în care, pe 20 februarie 1912, George A. Carney a primit un brevet pentru un nou stil revoluţionar de cătuşe, cu arc oscilant, uşoare şi reglabile. Acest nou model a devenit de facto mijlocul de imobilizare folosit de poliţiştii din întreaga lume. Se sărbătoreşte din 2010.

Mai uşor de utilizat decât dispozitivele anterioare, cătuşele Carney, cu un design revoluţionar, permit imobilizarea unui subiect fără a utiliza o cheie. Înainte de aceasta, cătuşele erau grele şi voluminoase şi nu exista niciun stil standard.

James Milton Gill a cumpărat brevetul lui Carney pentru cătuşe, apoi a înfiinţat compania Peerless Handcuff Company şi a început să producă cătuşe, iar în 1914 a vândut prima cătuşă bazată pe proiectul lui Carney. În anul 1932, Peerless Handcuff Company a lansat "cheia de tip butoi", care s-a dovedit a fi cea mai bună din lume. Chiar şi după 100 de ani, multe companii producătoare de cătuşe folosesc acelaşi design pentru fabricarea cătuşelor, cu câteva mici modificări. Invenţia lui Carney a devenit un succes masiv, deoarece sunt uşoare, le permit poliţiştilor să fixeze cătuşele unui infractor cu uşurinţă şi rapid, cu o singură mână.

Cu toate acestea, unele persoane au început să se îndoiască de designul cătuşelor reglabile, susţinând că epoca de măreţie a acestora a trecut, întrucât este foarte posibil să evadezi din acest tip de cătuşe folosind un simplu ac pentru a sparge încuietoarea şi a te elibera aproape imediat, srie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel