EXCLUSIV  Tehnocrații răspund la greva medicilor cu INSTANȚA. Reacție explozivă din sistemul de sănătate

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că Guvernul nu poate crește pensiile și salariile înainte cu 180 de zile de expirarea mandatului. Tehnocratul a mai spus că greva generală a medicilor nu îndeplinește condițiile legale și Guvernul, prin Ministerul Sănătății, se va adresa instanței de judecată pentru a constata dacă este legal sau nu. 

”Mă aștept ca dl Pîslaru să se dea pe el în judecată pentru că timp de patru luni a refuzat să pună în aplicare prevederile ordonanței care precizau că sporurile și salariile trec la nivel de 2016 și să se dea în judecată pentru că mi-a legat colegii de prevederile celebrului articol 870. Dacă ar fi luat la timp toate măsurile nu am fi ajuns la situația pe care nu ne-am dorit-o. Cred că după astfel de amenințări cu datul în judecată, vor fi din ce în ce mai puțini medici care vor să lucreze în România. Acesta este respectul pe care ni-l arată. Probabil că mai trebuie să mai moară prin alte spitale oameni de epuizare pentru ca să-și dea seama care este realitatea din sănătatea românească”, a spus medicul primar urgențe Tudor Ciuhodaru, pentru DCNews.

El îi invită pe miniștrii Pîslaru, Voiculescu și pe premierul Cioloș la secție de Terapie Intensivă: ”Să vedem dacă apoi le mai arde de darea în judecată”. 

Tudor Ciuhodaru, care este și deputat PSD, afirmă că ”tehnocrații una spun și alta fac, demersurile colegilor mei sunt justificate și se caută tot felul de tertipuri prin care să fie pus pumnul în gură colegilor mei din sănătate”. Medicul primar Urgențe subliniază că ”în loc să se ocupe de arși, guvernul se ocupă de procese. Eu speram să fie găsite soluții în așa fel încât sistemul de sănătate să funcționeze”. 

Deputatul speră ca astăzi în Camera Deputaților să fie rezolvată problema sporurilor, care sunt plătite la nivel de 2009. 

”Drumul spre iadul sănătății este pavat de așa-zise bune intenții și când sunt puși să rezolve probleme, tehnocrații aruncă la coș toate promisiunile făcute angajaților din sănătate și pacienților”, a conchis Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel