Tehnicile de supraveghere ale guvernelor făcute publice

supraveghere
supraveghere

Aproximativ 36 de companii furnizează date, echipamente și muncă de cercetare pentru a ajuta guvernele să obțină acces în telefoanele și calculatoarele oamenilor. Dacă în trecut agențiile de spionaj aveau propriile lor metode pentru a face rost de informații, în ultimii ani acestea au apelat tot mai des la companii private pentru echipamente de supraveghere. În 2001, înainte de atentatele din New York, această industrie nu însemna nimic, însă, a ajuns în prezent să valoreze până la 5 miliarde de dolari.

Documentele au fost obținute de la cei care au luat parte la o conferință ținută în apropiere de Washington luna trecută. Aceleași documente arată că furnizorii guvernelor sunt aceiași care produc componente pentru companii ca Apple sau Microsoft, ceea ce ridică noi semne de întrebare privind intimitatea datelor și intimitatea personală a oamenilor. Compania FinFisher a declarat că agențiile de securitate foloseau tehnicile și produsele lor prin intermediul furnizorului principal de Internet al țării în cauză. Aceștia infectau computerele utilizatorilor prin folosirea unui cod creat de FinFisher în structura unui site pe care oamenii îl vizitau.

Lucas, organizatorul conferinței de la Washington a spus că evenimentul nu are nicio legătură cu politica. “Nu ajungem să întrebăm: “Este asta în interesul publicului?””, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel