Ted Kaczynski, cunoscut ca "Unabomber", a murit în închisoare la vârsta de 81 de ani

foto: Enciclopedia Britannica
foto: Enciclopedia Britannica

Ted Kaczynski, cunoscut și ca "Unabomber", care timp de aproape 20 de ani a dus o campanie de atentate cu bombă prin poștă în SUA, a murit în închisoare, la vârsta de 81 de ani, potrivit FBI.

Ucigașul a murit la centrul medical al închisorii federale din Butner, Carolina de Nord, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului Federal al Închisorilor din SUA, Kristie Breshears, pentru Associated Press.

Kaczynski. la bază matematician, a trimis 16 bombe prin poștă, între 1978 și 1995 către oameni din cadrul universităților și transporturilor aeriene. În urma exploziilor 3 persoane şi-au pierdut viaţa și alte 23 au fost rănite. Kaczynski a fost prins și arestat în 1996.

Înainte de a fi transferat la unitatea medicală, bărbatul a fost plasat în închisoarea federală de maximă securitate din Florence, Colorado, iar în 1998 a fost condamnat la patru pedepse pe viață.

Ted Kaczynski a trimis, la un moment dat, o scrisoare către cele două publicaţii de renume americaneThe Washington Post și The New York Times în care le-a cerut să îi publice manifestul de 35.000 de cuvinte, „Societatea industrială și viitorul său”, care susținea că societatea și tehnologia modernă duceau la un sentiment de neputinţă şi înstrăinare. Însă tocmai publicarea manifestului a dus, în cele din urmă, la prinderea sa. Fratele lui Kaczynski, David și soția acestuia, Linda Patrik, au recunoscut stilul în care era scris materialul și au informat FBI-ul, care îl căuta de ani de zile.

În aprilie 1996, autoritățile l-au găsit într-o cabană, într-o zonă izolată din statul Montana. La faţa locului s-au găsit teancuri de jurnale cu schiţe şi scheme de producere a bombelor, dar şi două bombe deja confecţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel