Teatrul Nottara și Cinema Patria, la un pas de a se închide

Centrul Vechi dar și clădiri cu rezonanță din zona centrală a Capitalei ar putea să tragă obloanele. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice activitatea în clădirile cu bulină roșie. Printre eceste locații se află și Teatrul Nottara și Cinema Patria.

Proprietarii acestor localuri se impotrivesc deciziei si sustin ca au incercat sa consolideze cladirile, dar primaria le-a taiat orice speranta, pe motiv ca nu ar exista fonduri.

Potrivit noii legi, toti proprietarii cladirilor nesigure, in care se desfasoara activitati publice, indiferent ca vorbim despre cluburi, magazine, teatre, cinematografe sau banci, trebuie sa faca expertiza imobilelor. In cazul in care aceste spatii se incadreaza in categoria unu de risc, atunci activitatea trebuie oprita.

Cea mai afectata zona va fi Centrul Vechi. Aici sunt zeci de restaurante si baruri care risca sa cada in cazul unui cutremur. Unele dintre ele sunt zugravite si arata bine la exterior, dar stalpii de sustinere sunt foarte slabiti.

[citeste si]

In timp ce unii patroni din cea mai afectata zona din Bucuresti sunt resemnati si spun ca isi vor inchide cluburile, altii cer noi expertize, in speranta ca bulina va disparea.

Potivit Asociatiei Centru Vechi, sunt 14 cladiri vizate, care la inceputul lui ianuarie ar trebui sa se inchida.

Grav e ca pe lista neagra se afla si cladiri simbol ale Bucurestiului. Cinematograful Patria si Teatrul Notara s-ar putea trezi cu lacatul pe usa pentru totdeauna. Proprietarii care locuiesc in acelasi imobil nu vor sa consolideze cladirea, iar primaria nu gaseste bani pentru consolidare.

În acest moment, în București se află un numar de 366 de cladiri expertizate tehnic si incadrate in clasa 1 de risc seismic. 183 dintre ele cu pericol public, iar in clasa 2 de risc sunt incadrate 306 cladiri, anunță PRO TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel