Taximetristul care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital a fost găsit. Cine este bărbatul care a impresionat pe toată lumea cu gestul său - Foto în articol

Taximetristul din Cluj care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital a fost găsit. Află în articol cine este.

A fost găsit taximetristul care a impresionat pe toată lumea, după ce a transportat de urgență la spital o mamă și pe copilul ei rănit. Bărbatul se numește Silvian Iulian Bucur și este din București, relatează Pro Tv.

Povestea șoferului de taxi și a gestului său mărinimos a apărut pe rețelele sociale zilele trecute și s-a viralizat imediat. Timp de trei zile, taximetriștii din Cluj au încercat, în zadar, să dea de urma lui, pentru a-l recompensa pentru fapta sa. Abia apoi aceștia au aflat că întâmplarea nu este de acum. Povestea este reală, dar s-a întâmplat în toamna anului 2021, în București. Totuși, pe rețelele de socializare a devenit populară acum abia acum, după ce ar fi fost repostată, zilele trecute, pe un grup de Facebook din Cluj. Cazul s-a "rostogolit" rapid pe rețelele sociale, iar așa se explică de ce toată lumea a crezut, inițial, că întâmplarea a avut loc în Cluj. 

Cum a fost găsit bărbatul

Într-un final, bărbatul a fost găsit de către jurnaliști. Într-o discuție cu corespondentul PRO TV Andreea Marinescu, bărbatul a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura. O femeie de acolo l-a rugat să o ducă pe ea și pe copilul ei până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ea chemase un taxi printr-o aplicație de profil, după ce fiul ei se rănise la cap. Comanda i-a fost confirmată, dar ulterior aceasta a luat legătura cu șoferul, spunându-i că nu are suficienți bani pentru cursă și că are în buzunar doar 16 lei, probabil prea puțini.

Atunci taximetristul s-a oferit să îi ducă până la spital gratuit, gândindu-se că în locul femeii "ar putea fi mama, soția, sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație". Femeia s-a oferit să îi dea șoferului cei 16 lei pe care îi avea, dar taximetristul i-a refuzat, gândindu-se că probabil ea are mai multă nevoie de ei. Potrivit taximetristului, cursa respectivă ar fi costat în mod normal aproximativ 35 de lei.

S-au reîntâlnit absolut întâmplător

Interesant este că, deși nu se gândea că o va revedea vreodată pe acea femeie, cei doi s-au reîntâlnit întâmplător. Destinul a făcut ca șoferul de taxi și femeia pe care o ajutase să se întâlnească din nou, tot în taxi. S-a întâmplat în urmă cu trei săptămâni, chiar înainte de Crăciun, când ea luase o cursă de la aeroport, a povestit taximetristul.

"Nu știa cum să-mi mulțumească din nou, pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi. Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă – ‘El e domnul care m-a dus’. M-am uitat puțin în oglinda retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți...", a povestit Iulian Bucur.

"Dacă faci bine, bine găsești"

Iulian Bucur a povestit că a făcut astfel de gesturi de bunăvoință și cu alte ocazii.

"Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții, și nu l-am revăzut de atunci. (…) Într-un fel, am credința că, dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești", a spus bărbatul.

Reamintim că taximetriștii din Cluj-Napoca au anunțat că și ei își caută “colegul” pentru a-l premia pentru gestul său. Ei voiau să-i ofere plata gratuită a dispeceratului, pentru următorii cinci ani, sau chiar o mașină electrică.

VEZI ȘI: Taximetriștii din Cluj își caută colegul care a dus gratuit o mamă cu copilul la spital. Gestul său a impresionat pe toată lumea

Povestea a fost postată în mediul online acum un jumătate, chiar de către taximetristul mărinimos. Iulian Bucur a mărturisit că a postat pe Facebook fotografiile în care e redat dialogul dintre el și clientă, pentru a arăta că "nu toți taximetriștii sunt la fel". Cazul a fost repostat acum pe grupul din Cluj și a devenit viral, crezându-se că totul s-a întâmplat acum și că taximetristul este din Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel