Taximetriştii care au protestat la Guvern, verificaţi de Consiliul Concurenţei

Taxi-uri - imagine ilustrativă
Taxi-uri - imagine ilustrativă

Protestele organizate de companiile de taxi din capitală, care au dus la promisiuni din partea guvernului cu privire la reglementări în ceea ce priveşte serviciile de ride-sharing, ar putea fi declarate ilegale. Consiliul Concurenţei a anunţat că verifică o posibilă coalizare a companiilor de Taxi pentru excluderea de pe piaţă a concurenţei, reprezentată de UBER şi BOLT. 

Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în acest caz, pe motiv că firmele de taxi ar fi oprit, simultan, activitatea.  „Noi nu spunem că nu au dreptul companiile să facă lobby. Companiile nu au voie împreună, coordonat, să facă grevă, să spunem între ghilimele, deci să îşi oprească activitatea", a explicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. 

Se cere modificarea legii 

De altfel, liderul consiliului consideră că legea taximetriei nu trebuie neapărat modificată în favoarea celor care au protestat, ci trebuie modernizată, deoarece nu are legătură cu epoca tehnologiei în care trăim. „Pe vremea când s-a scris legea taximetriei nu exista internetul sau nu era atât de dezvoltat, nu exista această posibilitate de a avea platforme pe care să faci comandă pentru taxi. Mi se pare absurdă ideea să spun: "Nu vreau să se întâmple ceva bun în România pentru că legea mea nu permite." Dacă legea mea e rămasă în urmă, trebuie să o adaptezi", a completat Bogdan Chiriţoiu. 

Concurenţa aşteaptă mutările Guvernului 

„Guvernul mai are timp două săptămâni să reglementeze aplicaţiile precum au promis. Concurenţa presupune existenţa pe piaţă a mai mulţi jucători, pentru că altfel ne vom lovi în continuare de un monopol al dispeceratelor", a explicat, la Digi24, Anca Gherle, reprezentantul Clever. 

Până la acest moment, cei de la COTAR nu au comentat în niciun fel intervenţia Consiliului Concurenţei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel